Billede af: Pixabay
Dato: 17. November 2020

Hvad Er Forskellen På En IPad Og En Tablet?

Forskellen på en iPad og en tablet er faktisk meget mindre, end hvad mange lige går og tror. Der er faktisk tale om et produkt og en produktkategori, når man taler om iPad og tablet.

En tablet er en lille computer med en touchskærm, hvor alt styres via tryk på skærmen. Du behøver derfor ikke bruge et tastatur, mus og lignende for at styre den. En iPad er en tablet lavet af Apple.

Hvordan adskiller iPad sig fra andre tablets?

Grunden til at man deler det op og siger iPad eller tablet, er, at de to kører med hver sit styresystem. En iPad har et styresystem fra Apple i form af iOS, mens de øvrige tabletter har et Android-styresystem. 

Det vil sige, at alle iPads har et iOS-styresystem og dermed i princippet fungerer på samme måde som en iPhone, mens en tablet fra f.eks. Samsung, Sony og andre mærker alle har det samme styresystem i form af Android. Der kan selvfølgelig være forskelle på de forskellige udgaver af Android-styresystemerne.

Lidt sort/hvidt kan man stille det op mellem at være Apple eller Google, når man skal betegne forskellene mellem en iPad og de øvrige tabletter. Det styrer, hvorfra du kan downloade apps, samt hvordan selve styresystemet og brugen er bygget op.

En stor forskel er dog prisen. Mens du kan finde de billigste Android-tabletter til omkring en pris på 1.000 kr., så koster de billigste iPads omkring 2.800-3.000 kr.


Relateret indhold

Hvor gammel er iPad?

Hvor gammel er iPad?

Den første iPad rundede i 2020 sin 10-års fødselsdag eller jubilæum, om man vil. Den første iPad blev nemlig udgivet af …

Læs mere

Hvad forskel er der på iPad og tablet?

Hvad forskel er der på iPad og tablet?

Hvad er forskellen på en iPad og en tablet? Ingenting og alting er nok det bedste svar. For en iPad er en tablet, men en…

Læs mere

Hvad koster en god iPad?

Hvad koster en god iPad?

Du skal regne med en pris på mellem 5.000 kr. og 8.000 kr., hvis du skal have en af iPad-topmodellerne. Du kan få en iPa…

Læs mere

Hvor mange tommer er en iPad?

Hvor mange tommer er en iPad?

En iPad er mellem 7,9 og 12,9 tommer alt efter, hvilken iPad-model du anvender. Der er nemlig forskel på skærmstørrelsen…

Læs mere