Billede af: Pixabay
Dato: 17. November 2020

Hvad Er Forskellen På En IPad Og En Tablet?

Forskellen på en iPad og en tablet er faktisk meget mindre, end hvad mange lige går og tror. Der er faktisk tale om et produkt og en produktkategori, når man taler om iPad og tablet.

En tablet er en lille computer med en touchskærm, hvor alt styres via tryk på skærmen. Du behøver derfor ikke bruge et tastatur, mus og lignende for at styre den. En iPad er en tablet lavet af Apple.

Hvordan adskiller iPad sig fra andre tablets?

Grunden til at man deler det op og siger iPad eller tablet, er, at de to kører med hver sit styresystem. En iPad har et styresystem fra Apple i form af iOS, mens de øvrige tabletter har et Android-styresystem. 

Det vil sige, at alle iPads har et iOS-styresystem og dermed i princippet fungerer på samme måde som en iPhone, mens en tablet fra f.eks. Samsung, Sony og andre mærker alle har det samme styresystem i form af Android. Der kan selvfølgelig være forskelle på de forskellige udgaver af Android-styresystemerne.

Lidt sort/hvidt kan man stille det op mellem at være Apple eller Google, når man skal betegne forskellene mellem en iPad og de øvrige tabletter. Det styrer, hvorfra du kan downloade apps, samt hvordan selve styresystemet og brugen er bygget op.

En stor forskel er dog prisen. Mens du kan finde de billigste Android-tabletter til omkring en pris på 1.000 kr., så koster de billigste iPads omkring 2.800-3.000 kr.

Det indhold du læser i dette du lige læste, er lavet med økonomisk support fra avXperten. avXperten er kendt for at sælge f.eks: iPad covers. Heraf markatet på indhold.


Relateret indhold

Hvordan rydder man op på en ipad?

Hvordan rydder man op på en ipad?

Roder det på din Ipad? Ønsker du at rydde op på din Ipad, enten fordi at det roder eller fordi den er fuld? Så skal du l…

Læs mere

hvad er forskellen på ipad pro og ipad air? Få svaret her

hvad er forskellen på ipad pro og ipad air? Få svaret her

Kan du heller ikke vælge i mellem iPad Pro og iPad Air? i dette indlæg vil jeg kort sammenligne begge iPads, så det er f…

Læs mere

Hvad koster en Apple ipad?

Hvad koster en Apple ipad?

En iPad fra Apple kan svinge meget afhængigt af, om du vil have en pro, en air, en mini eller en 8. generations iPad. He…

Læs mere

Hvor meget tid må børn bruge på en iPad?

Hvor meget tid må børn bruge på en iPad?

Der er mange forskellige holdninger til, hvor meget tid børn på bruge på en iPad. Nogle er meget imod det generelt, imen…

Læs mere