Billede af: Pixabay
Dato: 01. December 2020

Hvor Gammel Er IPad?

Den første iPad rundede i 2020 sin 10-års fødselsdag eller jubilæum, om man vil. Den første iPad blev nemlig udgivet af Apple i 2010. 

Den første iPad kom på gaden med WiFi og 3G-net, samt en 1 GHz-processor og mellem 16 og 64 GB flashdrev. Ja, der er sket noget siden. Men den gang var iPad en revolutionerende ting, som siden har sat standarden på mange områder.

Sådan gik det den første iPad

Den første iPad blev en succes. Der blev solgt flere end tre millioner iPads i løbet af de første måneder, hvor den opnåede nærmest total markedsdominans indenfor tablets. Det menes, at iPad havde en markedsandel på ca. 95% den gang.

iPad var på mange måder den hardware, der fik mange til at tage springet fra de klassiske bærbare computere over til de mere mobile, idet den gav en lang række af de muligheder, som tidligere havde været forbundet med en computer i en mere mobilvenlig størrelse.

Tabletmarkedet har siden vokset sig meget stort. Selvom flere aktører er kommet ind på markedet siden, så er det stadig Apple med de forskellige iPad-udgaver, der har den største markedsandel. I 2019 havde Apple således stadig en markedsandel på 31,4%.

Største enkelte konkurrent er her Samsung og Amazon, der hver især har under den halve markedsandel end Apple, så man kan roligt sige, at iPad stadig er den største tablet på markedet.

Vi sender et stort tak til avXperten, der har støttet dette tekstindlæg. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af trådløs højtaler.


Relateret indhold

Hvad kan man bruge en ipad til?

Hvad kan man bruge en ipad til?

Mulighederne er faktisk mange, når man taler om, hvad en ipad kan bruges til.Det er forskelligt fra person og persom ell…

Læs mere

Hvordan sletter jeg en app på min ipad?

Hvordan sletter jeg en app på min ipad?

Har du fået down loaded en app på din Ipad eller din Iphone og nu vil du gerne have den slettet igen?Så er hjælpen nær o…

Læs mere

Hvordan fungerer en Ipad?

Hvordan fungerer en Ipad?

En Ipad har lidt de samme principper som en smartphone, hvor du rører ved skærmen, når du skal interagere med den. Det …

Læs mere

Hvordan rydder man op på en ipad?

Hvordan rydder man op på en ipad?

Roder det på din Ipad? Ønsker du at rydde op på din Ipad, enten fordi at det roder eller fordi den er fuld? Så skal du l…

Læs mere