Billede af: Pixabay
Dato: 01. December 2020

Hvor Gammel Er IPad?

Den første iPad rundede i 2020 sin 10-års fødselsdag eller jubilæum, om man vil. Den første iPad blev nemlig udgivet af Apple i 2010. 

Den første iPad kom på gaden med WiFi og 3G-net, samt en 1 GHz-processor og mellem 16 og 64 GB flashdrev. Ja, der er sket noget siden. Men den gang var iPad en revolutionerende ting, som siden har sat standarden på mange områder.

Sådan gik det den første iPad

Den første iPad blev en succes. Der blev solgt flere end tre millioner iPads i løbet af de første måneder, hvor den opnåede nærmest total markedsdominans indenfor tablets. Det menes, at iPad havde en markedsandel på ca. 95% den gang.

iPad var på mange måder den hardware, der fik mange til at tage springet fra de klassiske bærbare computere over til de mere mobile, idet den gav en lang række af de muligheder, som tidligere havde været forbundet med en computer i en mere mobilvenlig størrelse.

Tabletmarkedet har siden vokset sig meget stort. Selvom flere aktører er kommet ind på markedet siden, så er det stadig Apple med de forskellige iPad-udgaver, der har den største markedsandel. I 2019 havde Apple således stadig en markedsandel på 31,4%.

Største enkelte konkurrent er her Samsung og Amazon, der hver især har under den halve markedsandel end Apple, så man kan roligt sige, at iPad stadig er den største tablet på markedet.

Vi sender et stort tak til avXperten, der har støttet dette tekstindlæg. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af trådløs højtaler.


Relateret indhold

Hvad forskel er der på iPad og tablet?

Hvad forskel er der på iPad og tablet?

Hvad er forskellen på en iPad og en tablet? Ingenting og alting er nok det bedste svar. For en iPad er en tablet, men en…

Læs mere

Hvad koster en god iPad?

Hvad koster en god iPad?

Du skal regne med en pris på mellem 5.000 kr. og 8.000 kr., hvis du skal have en af iPad-topmodellerne. Du kan få en iPa…

Læs mere

Hvor mange tommer er en iPad?

Hvor mange tommer er en iPad?

En iPad er mellem 7,9 og 12,9 tommer alt efter, hvilken iPad-model du anvender. Der er nemlig forskel på skærmstørrelsen…

Læs mere

Hvad er en iPad?

Hvad er en iPad?

iPad er Apples udgave af de såkaldte tablets. Mens de fleste andre producenter blot betegner deres tablets som tablets, …

Læs mere